P.C.Dvor
DOBRODOŠLI!
NAŠ FORUM JE NOV I VAŠEM REGISTRACIJOM POSTAJEMO BOLJI I VEĆI HVALA!

ŽELIMO VAM UGODNO DRUŽENJE

P.C.Dvor

Da li ste seksualno inkompatibilni?

Go down

Da li ste seksualno inkompatibilni?

Komentar by Admin on Wed Jul 13, 2011 8:02 pm
Ijan Kerner, seksualni i savetnik za veze objašnjava koliko ječesta seksualna inkompatibilnost u dugim vezama i koja su dva osnovna seksualna tipa i problemi koji nastaju.


Koja su dva osnovna tipa i po čemu se razlikuju?

Iz mog iskustva, naučio sam da se ljudi dosta razlikuju po apetitima i uopšte po karakteru. Iz posmatranja, naučio sam da postoje 2 osnovna tipa.

1. Ušuškani - su osobe koje vole rutinu. Nije da se libe da malo začine situaciju, ali najviše vole seks u krevetu i to u istim količinama svake nedelje, recimo. Kod njih, manje je više. Nisu skloni lošem seksu, već ne traže nove načine uzbuđenja ili inovacije.

2. Avanturisti – ovim ljudima je potrebno novo uzbuđenje svako malo. U toku je istraživanje u kome se proučava da li neki imaju viši nivo dopamina, što dalje dovodi do te potrage za uzbuđenjem. Ove osobe uglavnom zadovoljavaju svoje fantazije, često imaju seks, eksperimentišu, menjaju partnere i skloniji su prevarama.

Problem nastaje kada se spoje ova dva tipa. Svakako, niko ni ne očekuje da se ovo dvoje u seksualnom smislu spoje, ali u početku provode vreme, možda ni ne spoznaju da nisu istih apetita, sve dok se ne nađu krevetu. Njihova veza je osuđena na mesec dana do nekoliko godina.

Da li je moguće da se zabavljate sa nekim ko je drugi seksualni tip nekoliko godina pre nego što to shvatite?

Da, vrlo.

Kako ovo neslaganje utiče na vezu kojoj je sve ostalo u redu?

Pa može biti ozbiljno. Avanturista vrši pritisak kako bi zadovoljio svoje želje i želi da proba dosta različitih stvari. Ponekad je dobro probuditi partnera, ali neće se svako složiti u tome. Avanturista može biti miran kod kuće ali uživati u svojim afinitetima na interentu, upuštajući se u seksualne odnose sa drugim ljudima, a to njegovom partneru neće biti baš razumljivo.

Imate li neke savete za ova dva tipa u vezi?

Ne radi se uvek o razlici u tipovima. Tu su i komunikacione veštine, libido i količina želje za seksom. Radio sam sa parovima koji imaju prbleme i uz pomoć fantazija smo ih uklanjali.

Recimo, avanturista bi hteo trojku, a partner je time poptuno preplašen. Objasnio sam im da treba da pričaju o nekoj fantaziji i da shvate da li ih to i na koji način uzbuđuje. Kada često o tome razgovaraju, možda se rodi i želja da se proba. Na kraju, pasivni partner je počeo da gleda druge ljude i posmatra ih u seksualnom smislu, kao potencijalnog seksualnog partnera za trojku.

Druga metoda je ubacivanje u uloge. Imao sam par u kome je muškarac želeo da se snimaju tokom seksa, dok žena nije htela da čuje. Počeli su da pričaju o tome tako da se ubace u snimanje filma bez scenarija i teksta, samo da da se prebace u neku ulogu. Na kraju, seks im je bio vrlo zanimljiv, ali kamera je i dalje bila ugašena.

Kako izvući partnera iz ušuškane, sigurne zone?

To je kao da ga učite da pliva. Nije baš najlakše. Ako biste mu predložili neku fantaziju, otišli biste predaleko. Morate ići korak po korak i shvatiti koje su prve granice koje treba probiti sa partnerom, ali tako da ga ne uplašite.
Može biti i vrlo zabavno, ako ste dovoljno kreativni. Pokušajte sa vešom ili perikom, pa krenite sve dublje.
avatar
Admin
Admin

Broj postova : 135
Join date : 2011-07-10

http://pcdvor.forumcroatian.com

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu