P.C.Dvor
DOBRODOŠLI!
NAŠ FORUM JE NOV I VAŠEM REGISTRACIJOM POSTAJEMO BOLJI I VEĆI HVALA!

ŽELIMO VAM UGODNO DRUŽENJE

P.C.Dvor

Jedan dan u tajnom životu vašeg biološkog sata

Go down

Jedan dan u tajnom životu vašeg biološkog sata

Komentar by damir on Tue Feb 21, 2012 11:24 am

Zašto postoji velika verovatnoća da ćete infarkt imati u osam ujutro, ili da ćete se sudariti automobilom u dva po podne? Može li nam uzimanje lekova u pravo vreme stvarno spasti život?

Kada je reč o ishrani, skloni smo da mislimo kako možemo da jedemo i pijemo kad god hoćemo. Da li je baš tako? Verovali ili ne, naučnici savetuju da ostavimo našu decu da spavaju ujutro!?

Odgovori na ta pitanja nalaze se u tajnom svetu biološkog sata. Većina ljudi toga nije svesna, ali sat koji otkucava duboko u nama svakodnevno upravlja svakim trenutkom našeg života, iako moderni život teži da ga zloupotrebi.

Čovek poseduje jedan izuzetan sistem, ali ga sistematski, savremenim načinom života, zanemaruje i ignoriše. Posledice takvog ponašanja su loše po opšte stanje našeg organizma, našu svakodnevnu operativnost i naše zdravlje.

Prikupljajući najnovija istraživanja iz te oblasti, Bi-Bi-Si je sastavio naš "lični organizator". To su informacije koje su nam potrebne da bismo živeli maksimum svojih mogućnosti. Početak dana je, na primer, idealno vreme da se ustane iz kreveta i počne sa radnim obavezama.

Večerašnja epizoda Horizonta postavlja pitanje da li ćemo slušati svoje telo, ili trpeti posledice. Emisija nas vodi kroz ljudsko telo i njegov tajni svet. Razvijan milionima godina evolucijom, biološki sat je naš vodič za ono što stvarno treba da radimo tokom dana. Ako fiziologiju svog tela prisiljavate da radi protiv svojih prirodnih ciklusa, moraćete da platite cenu.

Kod:
http://www.fileserve.com/file/JzqARtB

damir
VETERAN

Broj postova : 287
Join date : 2011-07-15

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu