P.C.Dvor
DOBRODOŠLI!
NAŠ FORUM JE NOV I VAŠEM REGISTRACIJOM POSTAJEMO BOLJI I VEĆI HVALA!

ŽELIMO VAM UGODNO DRUŽENJE

P.C.Dvor

Nezvanična verzija - Slučaj Lokerbi

Go down

Nezvanična verzija - Slučaj Lokerbi

Komentar by damir on Tue Feb 21, 2012 11:21 amGradic Lokerbi postao je sinonim za najgori akt terorizma u Britaniji. Bio je 21. decembar 1988. Pan Amov let 103 leteo je na relaciji London-Njujork, a odatle za Detroit. U sedam sati, 747 se bližio škotskoj granici. Skoro 10 km ispod, u gradicu Lokerbi, porodice su se pripremale za vece. U 19.3, vazdušna kontrola izgubila je kontakt sa Pan Amovim letom 103.

Poginulo je svih 259 putnika i clanova posade, kao i 11 ljudi na zemlji.

Dvesta sedamdeset žrtava. To je bila najgora britanska avio nesreca. Nije bilo sumnje u uzrok eksplozije. Ali ko je stajao iza napada i zašto?

Neke krhotine još uvek se cuvaju kao dokazi. Policija Damfrija i Galoveja, najmanje policijske stanice u zemlji, otvorile su najvecu istragu za ubistvo u istoriji Britanije. Saradujuci sa Ef-Bi-Ajom, pratili su stotine tragova, uzele su više od 15.000 iskaza i sakupili 19.500 komada dokaza.

Zvanicna istraga o bombaškom napadu Lokerbija dovela je do jednog Libijca koji je optužen za masovno ubistvo. Ali dokazi su bili više nego sumnjivi.

Neki veruju da sudenje nije bilo korektno i da je optuženom zlocin bio podmetnut. Vlade i obaveštajne službe s obe strane Atlantika su se uplele u mrežu zaverenickih teorija.

Posle 20 godina u Škotskoj su povodom žalbe na zvanicnu presudu otpocela ponovna saslušanja. Postoje šanse da ce iskrsnuti nove cinjenice koje ce potvrditi ili utišati mnoge teorije zavere o ovoj nerazumnoj i šokantnoj tragediji.
Kod:
http://www.fileserve.com/file/RefdeZ2

damir
VETERAN

Broj postova : 287
Join date : 2011-07-15

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu