P.C.Dvor
DOBRODOŠLI!
NAŠ FORUM JE NOV I VAŠEM REGISTRACIJOM POSTAJEMO BOLJI I VEĆI HVALA!

ŽELIMO VAM UGODNO DRUŽENJE

P.C.Dvor

ZUJANJE KOMPJUTERA

Go down

ZUJANJE KOMPJUTERA

Komentar by Admin on Mon Jul 11, 2011 6:09 pm

Kompjuter vam radi glasno? Evo nekoliko savjeta kako stišati buku kompjutera. Zujanje u računalu najčešći je znak da je vrijeme za čišćenje unutrašnjosti računala od prašine koja se nakupila.

Ukoliko nemate garanciju na računalo otvorite lijevu bočnu stranicu kučišta (sa stražnje strane se nalaze šarafi) i sa kompresorom očistite unutrašnjost od prašine ukoliko nemate kompresor lagano ispušite komponente, no vrlo pažljivo da ne bi nanijeli vlagu koja može biti kobna.

Zujanje u kučištu najčešće je posljedica istrošenosti ventilatora pa je najbolje taj dio dobro očistiti, a ako se i nakon čišćenja zujanje nastavi dio zamijeniti novim. Cijene ventilatora se kreću od nekoliko desetaka kuna za one najjeftinije do stotinjak kuna za skuplje koji su gotovo nečujni.

Ventilatori su vrlo važna komponenta jer osiguravaju hlađanje ostalih dijelova, a posebno treba voditi brigu o ventilatoru na procesoru, grafičkoj kartici i napajanju jer ukoliko dođe do prestanka rada ventilatora šteta na računalu može biti vrlo velika.
avatar
Admin
Admin

Broj postova : 135
Join date : 2011-07-10

http://pcdvor.forumcroatian.com

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu