P.C.Dvor
DOBRODOŠLI!
NAŠ FORUM JE NOV I VAŠEM REGISTRACIJOM POSTAJEMO BOLJI I VEĆI HVALA!

ŽELIMO VAM UGODNO DRUŽENJE

P.C.Dvor

SNIPER: GHOST WARRIOR

Go down

SNIPER: GHOST WARRIOR

Komentar by Metalni on Thu Jul 28, 2011 9:19 am

Evo za moju prvu recenziju igre, odabrao sam jedan prilično nepoznat naslov- do kojeg sam došao sasvim slučajno i to za prilično male pare.
Radi se o igri Sniper: Ghost Warrior, koja nam dolazi iz Poljske.Naziv Igre: Sniper: Ghost Warrior
Vrsta: FPS
Platforme: PC, X360
Minimalna konfiguracija: 3.2 GHz / AMD Athlon 64 3500+, Nvidia 6800 ili ATI X1650 sa 256 MB, 1gb RAM memorije za Windowse XP i 2GB za Vista/7
Multiplayer: DA

Kao što sam naslov kaže, radi se o taktičkoj FPS igri koja nas stavlja u ulogu snajperiste, poslanog na imaginarni latinoamerički otok "Isla Truheno" gdje bi trebali pomoći stanovnicima da se izbori sa zloglasnim diktatorskim režimom na čelu sa generalom Vasquezom.
Priča sama po sebi nije ništa posebno, i vjerovatno ćete je brzo zaboraviti- (iako postoji priličan broj "cutscena" kojima se razjašnjava radnja).
Igra se se sastoji od nekih 16 linearnih misija, a prelaze su po sistemu "checkpointova"- što naravno, znatno umanjuje slobodu kretanja i istraživanja.
No, to ne znači da cilj u misiji morate izvršiti baš kako kako je predviđeno- nego onako kako vi ocijenite da je najbolje.
Uostalom, vecina razvikanijih i poznatijih FPS igara je urađena mnogo linearnije od ove.Što se tiče naoružanja tiče, ono se sastoji od raznih vrsta snajpera, noža i pištolja sa prigušivačem. Postoji i nekoliko misija u kojima se borite sa običnom jurišnom puškom, ali one nisu vrijedne pomena.Sama mehanika pucanja iz snajpera je ovde dovedena na jako visok nivo- što bi se i trebalo očekivati od ovakve igre. Znači, putanja metka pada, skreće pod utjecajem vjetra, optika je nemirna ako ste prije toga trčali i slično...
Naravno, daleko je to od idealnog- ali većina razvikanijih i skupljih igara se slobodno može posramiti pred S:GW.
Prilikom preciznog pogodka povremeno se upali i "bullet cam" , gdje u filmskom maniru možete ispratiti putanju metka do cilja, odnosno do nesretne žrtve.Stvari koje kvare ukupan dojam igre su katastrofalan protivnički AI i tih nekoliko misija sa jurišnom puškom- za koje mi nikako nije jasno, čemu su uopšte i bile potrebne.
Neprijatelji su ozbiljni, precizni i nadasve precizni- tako da sa njim nema baš previše mudrovanja.
Naravno, ako vas vide.
Jer će vas često vidjeti iz nemoguće daljine, što odmah pokreće lavinu preciznog vrućeg olova- i onda vam nema pomoći, nego ići ispočetka.
Ali isto tako, proći ćete pored njih- čak i ubiti jednog, ali oni ni makac...
Kako kad vam padne grah.
Što se tiče same težine, nije ništa strašno- ali za ozbiljnije igrače, preporučujem teže levele.

Grafički, igra nije zadnji krik tehnologije- ali je zaista lijepo urađena i oku ugodna. Prikazi džungle i otvorenih prostora su odlični, ali u zatvorenim prostorima se vidi loša kvaliteta tekstura- koja je rezultat rezanja troškova pri izradi same igre.
Ruku na srce- ovo nije nikakva visokobudžetna igra pa nemojte očekivati savršenstvo.

Btw, postoji i prilično dobar MP koji se uglavnom svodi na napucavanje snajperima između dvije strane mape.
Mapa inače ima jako malo, pa brzo dosade.
Igru ponekada kvare igrači koji valjda iz zabave trčkaraju po mapi i bacaju bombe jedni po drugima- a pomoći nema, jer nije omogućen nikakav kick ili tako nešto.
No, ako nađete dobru ekipu- i ako vam ne smeta mali broj mapa, ako volite busijati i nadmudrivati se sa pravim, živim igračima...
Ja sam dosta puta dočekao jutro vrebajući iz žbuna, one preko puta... SmileI na kraju...

Daleko od savršenstva- ali morate znati da ovakvih igara ima jako malo, pa se može progledati malo kroz prste.
Moj preporuka!

Ako imate neku posebnu želju za recenziju, javite se slobodno...
Do tada, pozdrav svima!

_________________
Seoski mudrac..
avatar
Metalni
Moderator

Broj postova : 47
Join date : 2011-07-16
Lokacija : State of Matijevici

http://jandrichcomics.blog.hr/

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu